RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.60
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Введення миротворців на Донбас: в Україні назвали мінімальні терміни

На розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) на сході України потрібно 6-8 місяців після того, як буде прийнято відповідне рішення.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи слова президента Росії Володимира Путіна про можливе розміщення миротворців ООН не тільки на лінії зіткнення на Донбасі.

"Я не схильна вірити, що Росія щиро має намір піти зі сходу України, просто за своєю згодою. Але навіть якби рішення було прийнято, то треба було б ще добрих 6-8 місяців, щоб така місія могла бути спрямована. Тому я не бачу перспективи швидкого вирішення (цього питання - ред.)", - зазначила вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, активізація питання миротворців з боку Кремля може бути пов'язана з внутрішньополітичною російською кампанією перед виборами президента в наступному році в РФ.

"Для нас важливо, щоб це була місія, яка була б на кордоні між Україною і Російською Федерацією. Яка була б на всій території, що не контролюється Україною, і яка б не передбачала ніяких консультацій і узгоджень з так званими представниками незрозуміло кого - так званих ДНР і ЛНР", - підсумувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в РФ пояснили, чого хоче домогтися Путін введенням миротворців на Донбас.