RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Правоохоронці звільнили в Запоріжжі з рабства 100 чоловік: опубліковано фото і відео

У Запоріжжі правоохоронці звільнили 100 алко- і наркозалежних людей з різних міст України, яких насильно утримувала релігійна організація в незаконних центрах реабілітації. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, люди знаходилися в спеціально обладнаних будинках з гратами на вікнах, на їх тілах виявлено сліди побоїв.

Луценко повідомив, що люди були в полоні у "релігійної або псведорелігіозної громади", яку очолює житель Полтавської області, що знаходиться в розшуку.

"Насправді, лікуванням пацієнтів ніхто не займався, їх незаконно позбавляли волі із застосуванням психологічного та фізичного насильства. Організація розміщувалася по п'ятьма адресами в Запоріжжі та Запорізькій області. У більшості випадків ініціаторами лікування ставали родичі, які платили за утримання в центрі від 2500 грн до 3500 грн в місяць", - заявив Луценко.

Відповідно до прес-службі прокуратури Запорізької області, підозрюваними в даному злочині є також четверо чоловіків, які в Запоріжжі створили центр реабілітації осіб з наркотичною та алкогольною залежністю.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), а також ч.2 ст.127 (катування) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє "Апостроф", раніше, 31 березня, служба безпеки України викрила на Чернігівщині організовану злочинну групу, яка незаконно позбавила свободи і катувала більше двохсот чоловік і діяла під прикриттям центру по реабілітації наркозалежних.