RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Донеччині викрито мережу інформаторів ДНР: опубліковано відео

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Волноваському районі Донецької області ліквідували мережу інформаторів так званої Донецької народної республіки ( "ДНР").

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, правоохоронці встановили, що уродженець Волноваського району в 2014 році приєднався до одного з незаконних збройних формувань "ДНР". Протягом 2016-2017 років бойовик залучив до співпраці в якості інформаторів кількох місцевих жителів, які залишилися на території, підконтрольній українській владі.

Інформатори збирали дані про переміщення, дислокацію військової техніки та підрозділів сил антитерористичної операції поблизу лінії розмежування і по телефону передавали інформацію терористам.

Відзначається, що СБУ задокументувала - координати, які передавали зловмисники, використовувалися ОЗГ для обстрілів позицій Збройних сил України.

Двоє активних учасників інформаторської мережі затримані за місцем проживання, щодо інших зловмисників тривають процесуальні дії.

Уточнюється, що слідчі відкрили кримінальне провадження і повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Одному з інформаторів суд вже обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Через перебування організатора мережі на підконтрольній бойовикам території СБУ почала процедуру спеціального попереднього розслідування для передачі матеріалів до суду для заочного засудження бойовика. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Маріуполі на блокпосту поліція Донецької області затримала співробітницю "поліції ДНР".