RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вибухи на складах боєприпасів під Вінницею: з'явилася важлива офіційна інформація

В адміністрації Вінниці запевнили, що місцевим жителям, незважаючи на пожежу на військовому складі в Калинівці, нічого не загрожує.

Про це мерія написала в Facebook.

"У місті Калинівка на складах боєприпасів виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Доводимо до вашого відома, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на зазначених складах боєприпасів не підпадає. Прохання зберігати спокій і займатися повсякденною діяльністю. Ситуація знаходиться під контролем обласної та міської влади ", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на запевнення мерії, "Украероцентр" закрив повітряний простір в радіусі 50 км від зони загоряння військового складу в Калинівці, від поверхні до необмеженої висоти, повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк

"Зараз МІУ очікує уточнень від ГШ ЗСУ та командування ВПС України по зоні обмежень польотів повітряних суден. Окремо рішенням" Украероцентру "закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони спалаху, від поверхні до необмеженої висоти", - заступник міністра.

У той же час начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко терміново виїхав на місце горіння складів з боєприпасами в Калинівку.

"Терміново виїхав з групою офіцерів ГШ в Калинівку - на місце надзвичайної ситуації", - написав Муженко на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що по тривозі були підняті працівники поліції Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областей.

На даний момент організовано перекриття в'їздів в Калинівку, а також проводиться евакуація жителів міста і прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

26 вересня з 22:10 повністю закритий для руху поїздів залізничний перегін Сосонка-Калинівка. Це викликано заходами безпеки у зв’язку із надзвичайною ситуацією на військових складах.

Евакуйовані працівники чотирьох залізничних станцій: Калинівка-1, Калинівка-2, Гулівці, Холонівська та роз’їзд Сальницький.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео пожежі на складі боєприпасів ЗСУ в селі Калинівка.