RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Вибухи на складах боєприпасів під Вінницею: стало відомо про постраждалих

Щонайменше двоє людей постраждали в результаті вибухів на складі боєприпасів у Вінницькій області.

Про це повідомляє "Громадське".

"Розгорнуто кілька оперативних штабів в довколишніх населених пунктах, де працюють рятувальники. Зокрема, в штаб в смт Стрижавка доставили жінку з переломом стегна та жінку з черепно-мозковою травмою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами першого заступника голови Вінницької ОДА Андрія Гижко, владою здійснено евакуацію з шести населених пунктів.

Міський голова Сергій Моргунов пообіцяв, що всім жителям населених пунктів, що потрапили під зону ураження боєприпасів, буде надана необхідна допомога.

"Всім жителям Калинівки та Стрижавки, які їдуть до Вінниці, - буде надана вся необхідна допомога. За інформацією звертайтеся на "Цілодобова варта" за номером "15-60". Працівники всіх абсолютно служб працюють в посиленому режимі", - написав Моргунов на своїй сторінці в Facebook.

Зараз у Вінниці перебуває прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який заявив, що зараз відпрацьовуються різні версії причин пожежі в Калинівці, але, ймовірно, мова йде про зовнішні чинники.

"Втім, це будуть коментувати компетентні органи. Зараз головне - подбати про безпеку людей і максимально швидко подолати наслідки події", - уточнив він.

За словами глави Кабміну, зараз мобілізовані всі служби, ситуація контрольована, вживаються заходи щодо гасіння пожежі, мобілізована техніка та особовий склад.

"Зараз все роблять все можливе. Кожен підрозділ виконує свої функції - ГосЧС, Нацполіція, Міноборони", - запевнив Гройсман.

А в Генеральному штабі не виключають можливість диверсії як причини виникнення пожежі на складах в Калинівці.

"Не виключена і дана інформація, яка вже була озвучена журналістами. Різні версії розглядаються, в таких випадках не слід відкидати жодну з них", - сказав в ефірі 112 Україна керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник.

Сам склад, за словами представника Генштабу ЗСУ, був закритим, режимним об'єктом, тому сторонні люди не могли туди зайти "просто так".

Як повідомляв "Апостроф", за даними, наявними в відкритих джерелах, на арсеналі зберігається 188 тисяч тонн боєприпасів. Площа арсеналу - близько 60 гектарів (10 тисяч умовних вагонів).