RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибухи в Калинівці: Турчинов вказав на винність Муженко

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за пожежу на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області лежить на всій вертикалі керівництва оборони країни, починаючи з начальника Генерального штабу Віктора Муженка.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Протягом цього року (в Балаклії і тепер у Калинівці) ми втратили велику кількість боєприпасів. Країні завдано найбільший удар по обороноздатності з початку війни", - зазначив секретар РНБО.

"Для мене принциповою – про це я говорив на засіданні військового кабінету – є відповідальність. Починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни", - додав він.

За словами Турчинова, Україна продемонструвала нездатність захищати свої стратегічні арсенали.

"Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому постає питання про якість захисту нашої країни. І поки у нас не будуть відповідати вищі посадові особи, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і наші збитки", - сказав секретар РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", вчора про відповідальність Муженко за події в Калинівці заявив і інший член партії "Народний Фронт" – Антон Геращенко.