RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Названа єдина причина, по якій Путін створює фейки про "українських шпигунів" в Криму

Російська Федерація створює фейки про затримання українських "диверсантів" у Криму для того, щоб дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, такі затримання проходять час від часу для того, щоб показати - Україна нібито веде проти Росії серйозну диверсійну діяльність, з моментами на проведення терактів.

"Згадайте, скільки істерики було, коли в Криму затримували (нібито українських диверсантів, - ред.), потім спливало, що це було абсолютно постановочне затримання, постановочні кадри. Тобто, все йде по одному і тому ж сценарію", - зазначив Тимчук .

Разом з тим, він уточнив, що ФСБшникам, які планують ці операції, не вистачає креативу. Всі затримання проходять за однаковими сценаріями.

"Направлено це проти безпосередньо України? Я не думаю. Основним споживачем подібної інформації повинно бути міжнародне співтовариство, яке має бачити, що Україна будь-якими способами веде боротьбу проти російського народу і російської влади. Україні тут показувати нема чого, ми не цільова аудиторія для подібних операцій", - вважає експерт.

Тимчук додав, що також ця інформація впливає на російське суспільство.

"І не виключено, що чим ближче до виборів президента РФ (навесні 2018 року, - ред.), тим ці випадки будуть частіше повторюватися. Адже зовнішня загроза буде консолідувати громадянське суспільство, в даному випадку, російське. І зрозуміло, що тут є політичні цілі", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Навіщо Кремлю українські" шпигуни "в Криму: є одна мета".