RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Журналіст розкрив резонансні дані про порушення на складах в Калинівці, які виявили перед вибухами

На складах в Калинівці не було дотримано навіть мінімальних вимоги безпеки.

Про це повідомив ZN.ua.

59 майданчиків зберігання боєприпасів не були захищені не тільки з повітря, але і не мали захисної обвалування, яке захистило боєприпаси від розльоту і ураження інших місць зберігання. Шість з таких майданчиків знаходилися близько периметра бази, що могло б дати можливість знищити їх навіть за допомогою обстрілу з-за меж периметра.

Деякі снаряди для реактивних систем "Град" зберігалися на відкритих майданчиках, в той час як для збереження менш небезпечних снарядів використовувалися арочні сховища або обваловані майданчики.

73 відкриті майданчики не мали ніякого прикриття для захисту від безпілотників, а більша частина території арсеналу заросла лісом і чагарником, що не давало можливості охороні побачити противника, в разі проникнення.

Зовнішня огорожа також знаходилась в жалюгідному стані, частково взагалі була відсутня, як і система відеоспостереження, сигналізація і пожежна сигналізація. Також, в неробочому стані перебувала спостережна вишка.

80% ящиків для снарядів фактично згнили і не могли давати ніяку захисту боєприпасам, в той час як деякі запальні снаряди знаходилися в дерев'яних ящиках на відкритому місці, що категорично заборонено.

Учора Луценко повідомив про те, що, ймовірно, до вибухів в Калинівці призвело закладений вибуховий пристрій.