RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Потужна пожежа і вибухи на складі боєприпасів під Вінницею: головні подробиці фото і відео

На складі артилерійського озброєння недалеко від міста Калинівка на Вінниччині пожежа почалася близько 21:00 26 вересня.

Про це "Апострофу" повідомили очевидці події.

Приблизно о 21:50 стало чути поодинокі звуки вибухів, які поступово переросли в канонаду. Через пожежу на арсеналі боєприпасів перекрита траса Київ-Вінниця. По тривозі піднято поліцейські Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областей. На даний момент люди, які проживають на прилеглій території, почали евакуацію.

В адміністрації Вінниці запевнили, що місцевим жителям, незважаючи на пожежу на військовому складі в Калинівці, нічого не загрожує. Незважаючи на запевнення мерії, "Украероцентр" закрив повітряний простір в радіусі 50 км від зони загоряння військового складу в Калинівці, від поверхні до необмеженої висоти.

Крім того, закрито також рух на залізничному перегоні Сосенка - Калинівка і рух на Жмеринку. Змінено маршрут руху 14 потягів, евакуйовані працівники чотирьох залізничних станцій Калинівка-1, Калинівка-2, Гулівці, Холоневська і роз'їзд Сальницький.

.

До Вінниці прибув прем'єр-міністр Володимир Гройсман та співробітники центрального апарату Служби безпеки України на чолі з її головою Василем Грицаком.

За даними, наявними в відкритих джерелах, на арсеналі зберігається 188 тисяч тонн боєприпасів. Площа арсеналу - близько 60 гектарів (10 тисяч умовних вагонів).

Як стало відомо, щонайменше двоє людей постраждали в результаті вибухів на складі боєприпасів у Вінницькій області.

"Розгорнуто кілька оперативних штабів в довколишніх населених пунктах, де працюють рятувальники. Зокрема, в штаб в смт Стрижавка доставили жінку з переломом стегна та жінку з черепно-мозковою травмою", - йдеться в повідомленні.

Міський голова Сергій Моргунов пообіцяв, що всім жителям населених пунктів, що потрапили під зону ураження боєприпасів, буде надана необхідна допомога.

"Всім жителям Калинівки та Стрижавки, які їдуть до Вінниці, - буде надана вся необхідна допомога. За інформацією звертайтеся на "Цілодобова варта" за номером "15-60". Працівники всіх абсолютно служб працюють в посиленому режимі", - написавши Моргунов на життя без странице в Facebook.

Очевидці публікують фото і відео заграви від пожежі і вибухів.

Користувач Twitter KORBEN DALLAS також повідомляє про вибухи на складах боєприпасів.

З'явилася інформація, що жителі населених пунктів Дружелюбівка і Павлівка стали залишати свої будинки через вибухи. Також повідомляється, що вибухи чутно в 25 кілометрах від епіцентру події.

Пізніше з'явилося відео пожежі на складі боєприпасів ЗСУ в селі Калинівка.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в населеному пункті Новоянісоль Донецької області сталася пожежа і вибухи на складі боєприпасів.