RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Загибель російського прикордонника поблизу кордону з Україною: в ДПСУ зробили важливе уточнення

Кавказькі бойовики, які вбили російського прикордонника поблизу українського кордону - в селищі Тьоткіне Курської області РФ - рухалися в бік України.

Про це заявив спікер Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олег Слободян, повідомляє "Українська правда".

Так, він прокоментував інформацію російських ЗМІ про бій на російському кордоні, який викликали бойовики, які нібито рухалися з території України.

"Інформація про те, що ця група рухалася з України, не відповідає дійсності. Це черговий російський фейк", - підкреслив Слободян.

За його словами, в разі порушень державного кордону сторона повідомляє іншу сторону, щоб встановити факт порушення, закріпити це у відповідних протоколах. Саме так повинна вчинити Росія, пояснив він.

"У даному випадку, ніякої інформації від Росії з приводу порушення державного кордону не надходило", - уточнив спікер ДПСУ.

Крім того, перевірка лінії кордону не підтвердила фактів порушень кордону.

Разом з тим, Слободян додав, що, за оперативною інформацією, інцидент, коли бойовики напали на російських прикордонників, в результаті якого загинув один із службовців, дійсно мав місце.

"За нашою інформацією, це була група громадян Росії кавказької або чеченської національності, які перебували у федеральному всеросійському розшуку і рухалися в бік кордону з Україною, а не з України", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Росії вбили військовослужбовця, який розстріляв трьох товаришів по службі.