RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні затримані бандити, які готували теракт на Закарпатті: опубліковані фото

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання злочинної групи, яка планувала підірвати угорський пам'ятник в Закарпатській області.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Фахівці карного розшуку Нацполіціі затримали їх біля кордону. Вилучено при затриманні - гранати РГД-5, спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5", - повідомив Аваков.

За його словами, у слідства є неспростовні докази участі зазначених осіб у 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках. Злочини були спрямовані на розпалювання релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів і ксенофобії.

За словами Авакова, затримані входили до організованого злочинного угруповання "Торпеди", а також пов'язані з екс-депутатами від Партії регіонів - Володимиром Олійником та Сергієм Тулубом.

"Наслідком задокументовано ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які нині перебувають в Російській Федерації, а також з рядом керівників партії Опозиційний блок, що знаходяться в Україні", - також зазначив він.

У свою чергу народний депутат Антон Геращенко уточнив, що затримано трьох осіб. Серед них два виконавця і один організатор.

"Виконавці отримували по 300-500 доларів за виконання кожного теракту. Тепер за свої злочини їм доведеться провести багато років в ув'язненні", - повідомив Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпропетровській області поліція затримала банду грабіжників з арсеналом зброї.