RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Комісія Міноборони озвучила причину вибухів на складах в Калинівці: журналіст розкрив деталі

Причиною вибухів на військових складах в Калинівці Вінницької області стала диверсіяна одному з відкритих майданчиків зберігання реактивних снарядів БМ-21 "Град".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела.

"Експерти військової прокуратури і комісія Міністерства оборони під керівництвом головного інспектора МО генерал-лейтенанта Руслана Хомчака завершують роботу над з'ясуванням обставин вибуху на 48-му арсеналі в Калинівці. Основна версія того, що сталося, вже встановлена", - зазначив він.

Разом з тим, Бутусов підкреслив, що попереднє слідство повністю спростовує заяви радника президента Юрія Бірюкова та генерального прокурора Юрія Луценка, що склад був підірваний бомбою з безпілотника.

"Експерти зробили висновок про наземну диверсію, яка в результаті грубих порушень всіх правил зберігання, всупереч всім розпорядженням кількох перевірок, привела до підриву половини снарядів на арсеналі", - уточнив журналіст.

Він додав, що тепер вивчається питання організації охорони і зберігання боєприпасів, що призвело до тяжких наслідків.

При цьому міністр оборони Степан Полторак поставив завдання представити висновки комісії до 25 жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко заявив, що було зафіксовано появу дивних космічних апаратів до, під час і після пожежі в Калинівці Вінницької області.