RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Лежали на відкритому повітрі: експерт розкрив резонансні подробиці про вибухи в Калинівці

Військові склади в Калинівці Вінницької області, де сталася пожежа, погано охороняли, при цьому самі боєприпаси зберігалися на відкритому повітрі.

Про це на засіданні парламентського комітету з питань нацбезпеки заявив глава Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, головний експерт комісії з трагедії в Калинівці та Балаклеї Олександр Рувин, повідомляє InfoResist.

"По організації, охоронна система і пожежна безпека, Балаклея – це "Мерседес", Калинівка – це "Запорожець", це якщо так порівнювати. Там немає місць охорони, забезпечення охорони, відеоспостереження", - зазначив він.

Експерт додав, що боєприпаси зберігалися на одному місці 30 років.

"Вони лежали прямо на відкритому повітрі! В основному сховищі зараз немає нічого, це просто майданчик, все лежало на землі", - сказав Рувин.

За його словами, існують дві головні версії причин трагедії.

"Ми вивчаємо всі причини. Зараз їх дві. Найближчим часом слідство про це розповість, у мене немає таких повноважень", - сказав він.

Рувин підкреслив, що вибухи сталися всередині складів, і їх було кілька в різний період.

"Найбільш потужних вибухів було два - велике сховище з "Тюльпанами" і бункер з "Ураганами". Бункер повністю закритий і є бетонним, туди потрапити зовні дуже складно", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко заявив, що було зафіксовано появу дивних космічних апаратів до, під час і після пожежі в Калинівці Вінницької області.