RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Говорити навіть з Захарченком: відомий журналіст зробив гучну заяву щодо повернення Донбасу

Україні для повернення Донбасу необхідно вести діалог з жителями регіону, більш того - навіть з главою так званої "ДНР" Олександром Захарченком, оскільки історія знає приклади того, як маріонеток виводили з-під впливу "господарів".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив відомий український журналіст і телеведучий, голова правління "Громадського радіо" Андрій Куликов.

"Що стосується того, чи здатний хтось на конструктивний діалог і відповідне розуміння проблем сходу України, мені здається, що люди, які там не побували, особливо останнім часом - не хочеться бути категоричним, але вони не здатні зрозуміти все, що там відбувається", - зазначив він.

За словами Куликова, перш, ніж подавати різноманітні законопроекти, необхідно поїхати на Донбас, провести там певний час і потім вже не тільки на основі якихось розрахунків, а й на основі того, що на власні очі побачили і відчули на собі, підходити до справи.

Він уточнив, що потрібно зрозуміти, чому склалося так, що багато людей були і, напевно, залишаються проти єдності української держави в принципі.

"І не шукати пояснення тільки у ворожій пропаганді або в тому, що Донбас був відданий на відкуп так званому донецькому клану. До речі, положення в Луганській області було не таким, як в Донецькій, а в Маріуполі і Приазов'ї ще й третій варіант. Потрібно бути там, спілкуватися не тільки з аналітиками та блогерами, а з тими людьми, які були і залишаються по обидва боки лінії розмежування... Без особистого знання, без особистих вражень не тільки проблеми Донбасу, а й інших регіонів України не вирішити", - підкреслив Куликов.

На його думку, при можливості потрібно говорити і з Захарченком.

"Так, кажуть, що він - маріонетка Москви, і я схильний дотримуватися цієї ж думки, але історія знає багато прикладів, коли маріонетки тим чи іншим способом могли бути виведені з-під впливу своїх господарів. Якщо є можливість говорити з ними, то потрібно говорити і з ними", - сказав журналіст.

Куликов додав, що не менш важливо і більш реально в цьому плані розмовляти з простими людьми і тим прошарком суспільства, який там не просто живе, зберігаючи своє існування, а є активним.

"У тому числі активним проти України. Я не маю на увазі військову активність проти України, хоча і з цими, напевно, можна говорити, якщо шукати з боку України тих, хто може і здатний говорити. Я маю на увазі тих, хто має вплив на людей: вчителі, артисти, бухгалтери і так далі", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Потрібно говорити з жителями Донбасу, по можливості - і з Захарченко - журналіст Андрій Куликов".