RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Мережу зворушила історія про 91-річного патріота, який допомагає бійцям АТО: опубліковані фото

У мережі розповіли про 91-річного патріота, який шість разів втікав з концтаборів, а тепер продає книги і допомагає бійцям АТО.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив Андрій Крамаренко.

"Я сьогодні посміхався і плакав... Посміхався і плакав, дивлячись в очі людини, яка має неймовірну, приголомшливу життєву історію. Він виявився сильнішим за будь-які життєві складнощі і перешкоди, будь-які незгоди, розстріли і нелюдські тортури", - зазначив автор посту.

За його словами, чоловіка звати Бойко Вадим Якович. Вперше Андрій дізнався про нього в соцмережі Facebook, однак почувши, відразу не повірив.

"Він шість разів тікав з концтаборів, шостий - з Освенціма. Про нього знято два фільми, один з яких зняли канадці. Ліцензію на показ фільму купили 80 країн світу, 80! І серед них немає України! Задумайтесь, люди..." - підкреслив він.

Так, в 91 рік чоловік допомагає бійцям АТО, кілька разів був на передовій і неодноразово у військових госпіталях. Гроші на допомогу воїнам він збирає сам, продаючи домашню бібліотеку. У нього можна придбати і авторські книги, в яких він описує своє життя.

"Зустріли ми Вадима Бойка на розі вулиць Рейтарської і Стрілецької. Він підмітав доріжку біля своїх книг. За книги просить стільки, скільки ви можете дати. Всі гроші від книг йдуть на АТО", - написав Андрій.

Він додав, що був вражений мужністю і патріотизмом людини, якій багато чого довелося пережити.

"Спілкуючись з ним, я крізь сльози запитав: "Яка думка вела вас через все те пекло до волі і свободи?" Перепитавши, він посміхнувся мені і сказав: "Я боровся заради українців, заради народу, я виживав, щоб розповісти людям правду" , - переказав киянин.

Як повідомляв "Апостроф", в інтернеті активно обговорюють перший лист українського бійця АТО, який ледь не осліп після важкого поранення.