RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

СБУ затримала в Києві банду "колекторів": опубліковані фото

Служба безпеки України (СБУ) припинила в Києві діяльність організованого угруповання, що вимагало гроші під виглядом колекторів.

Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook.

Так, правоохоронці встановили, що зловмисники отримували доступ до баз боржників деяких фінансових установ.

"Через фірму-прикриття вони за безцінь скуповували кредитні зобов'язання фізосіб. Надалі учасники угруповання починали залякувати боржників, телефонуючи їм, родичам, колегам по роботі з вимогою повернути гроші з відсотками. Вони погрожували фізичною розправою, викраденням близьких і змушували громадян переказувати кошти на банківський рахунок", - сказано в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що з початку року "колектори" отримали понад сім мільйонів гривень. Співробітники СБУ викрили одинадцять учасників угруповання в офісі після перерахування грошей від чергового боржника.

У даний час в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 189 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки за місцем проживання учасників угруповання.

Також тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у вимаганні грошей з громадян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Чернігівщині двоє чоловіків на дорогому позашляховику імітували лобове зіткнення з мікроавтобусом, змусили водія зупинитися і забрали автомобіль разом з товаром.