RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українських медиків не пустили в СІЗО до викраденого ФСБ Гриба: перші подробиці

Українським медикам, які прибули в Росію для відвідування викраденого ФСБ Павла Гриба, відмовили у відвідуванні українця в СІЗО.

Про це 12 жовтня на своїй сторінці в Facebook повідомив батько викраденого Ігор Гриб.

"Тільки що представник Генерального консульства України в Ростові-на-Дону повідомив, що представники російської сторони, незважаючи на лист ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини - ред.) І багаторазові ноти українських дипломатів, не надали дозвіл на відвідування українськими лікарями В.Прітулою і Ю.Кучінім", - написав він.

Також Гриб поспілкувався з медиком Василем Притулою, який надає допомогу його синові з самого дитинства. Лікар розповів, що всі спроби потрапити в СІЗО №5 Краснодара були відхилені російською стороною без пояснень. У зв'язку з цим були подані відповідні скарги від консула і лікарів в Управління ФСБ по Краснодарському краю і в прокуратуру.

Нагадаємо, 11 жовтня генеральне консульство України на прохання ЄСПЛ направило до Павла Гриба медиків не дочекавшись відповіді від Росії.

Детальніше про ситуацію з викраденням Павла Гриба читайте в матеріалі "Апострофа": "Ловля на живця": нові подробиці викрадення українця Павла Гриба Росією".