RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Комбат з АТО згадав, як сепаратисти на Донбасі скаржилися на труднощі і просили не стріляти

Командир 8-го батальйону 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади майор Дмитро Лисюк розповів, як у 2014 році зустрівся з одним з ватажків бойовиків "ЛНР" Павлом Дрьомовим ("козачий отаман", підірваний в машині в 2015 році).

Про це Лисюк розповів у коментарі "Апострофу".

"Ну що про нього сказати? Він місцевий, стахановський. До війни нічого з себе не представляв. А тут раз, два - і піднявся. Потім у нього з "керівництвом" так званої ЛНР пішли жорсткі розбіжності, тому що реально в Стаханові були голод, холод... А Дрьомов – він з "ідейних" був. Плюс люди ж до нього почали ходити. От і почав він багато непотрібного говорити. І договорився до того, що сюди прийшли "потрібні" люди і навели "порядок", - говорить комбат.

"Пам'ятаю, як зустрічалися з ним в грудні 2014-го тут неподалік, на мосту в Троїцькому, до того, як його підірвали. Він приходив і розповідав, як їм там погано. Просив: "А давайте днів десять не будемо стріляти? Тому що нам нічим...". А кум мій стоїть і каже: "Так які проблеми? Ти говори, куди, а ми зараз підкинемо боєприпасів!", - з гумором додав Дмитро Лисюк.

Детальніше про військових діях 10-й ОГШБ читайте в матеріалі "Апостроф": "У мене в РФ рідня, але я росіян сюди не кликав: як воює на Донбасі наймолодша бригада ЗСУ".