RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Резонансне вбивство журналістки на Мальті: син загиблої виступив з жорсткими звинуваченнями на адресу поліції і влади

Син журналістки Дафни Каруани Галіції, чия машина була підірвана 14 жовтня на Мальті, виступив зі звинуваченнями на адресу поліції і влади країни.

Відповідну заяву її син Метью Каруана Галіція опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Моя мати була вбита тому, що вона стояла між верховенством права і людьми, які хотіли його порушити, як роблять багато сильних журналістів. Але вона також стала ціллю, тому що вона була єдиною людиною, яка так робила. Ось що відбувається, коли інституції держави недієздатні: остання людина, що протистоїть цьому, часто журналіст. Що робить її першою загиблою людиною", - заявив він.

Також, за словами сина загиблої, один із сержантів мальтійської поліції Рамон Міфсуд, написав на своїй сторінці в Facebook таке: "Всі отримують те, що заслуговують, коров'ячий гній! Радий". Таким чином, зазначає Меттью Галичина, "люди, які повинні захищати тебе, замість цього святкують це (твою смерть - ред.)".

Син журналістки заявив про те, що особисто прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат "наповнив" свій уряд шахраями, а поліцію і суди шахраями і некомпетентними людьми. Така ситуація, вважає Меттью Галичина, привела до загибелі журналістки.

14 жовтня машина журналістки Дафне Каруани Галичині була підірвана біля її будинку, свідком чого став її син. Останнє її розслідування стосувалося прем'єр-міністра країни, якого вона звинувачувала у відмиванні грошей і продажу паспортів.

Раніше журналісти провели розслідування вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета, якого також підірвали в машині.