RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Викрадення і порятунок дитини в Києві: фото, відео і всі подробиці резонансної НП

У п'ятницю, 20 жовтня, в Оболонському районі Києва невідомі викрали двомісячне немовля з приміщення дитячого садочка.

Батько дитини прийшов разом з нею в садочок забрати старшу дочку. Він залишив коляску з дівчинкою під сходами на першому поверсі будівлі, а сам пішов до групи, коли ж за кілька хвилин повернувся, виявив порожню коляску без переносного кошика.

Пізніше в інтернеті з'явилося два відео з камери спостереження.

На першому ролику видно, як чоловік з коляскою заходить в будівлю дитячого садка. Через деякий час в об'єктиви камер потрапляють дві жінки, які озираючись, заходять в будівлю вслід за чоловіком.

На другому ролику зафіксовано безпосередньо процес викрадення дитини, коли одна з жінок дуже швидко вийшла з будівлі з дитиною, а після навіть побігла.


Прикмети підозрюваної описав координатор Українського Гельсінського союзу Олег Вереміеенко на своїй сторінці в Facebook.

"Опис підозрюваної: зріст 160-165 см, вік: 20-25 років, римський (грецький) ніс, шкіра біла, веснянки на обличчі, волосся - каштанове, фарбоване, статура: збита, нехуда, широка попа. Зачіска: дві косички або дреди", - написав він.

За інформацією активіста, дівчина має залисини на голові і була одягнена в кросівки Адідас з рожевими вставками і шнурками. Веремієнко також зазначив, що, можливо, вона раніше займалася айкідо.

Відразу ж після полудня в суботу, 21 жовтня, з'явилася інформація про те, що поліція знайшла дитину і затримала двох її викрадачів.

В інтернеті з'явилися фото затриманих і врятованої дитини.

Вказану інформацію незабаром підтвердив позаштатний радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, після отримання інформації про викрадення, поліцейські зайнялися перевіркою камер спостереження по всій Київській області, особливу увагу приділяючи камерам в аптеках і дитячих магазинах.

"Один з поліцейських перевіряючи відеокамеру в аптеці міста Вишгород побачив молодих чоловіка і жінку, що потрапляли під опис викрадачів", - розповів Геращенко.

Уже вночі слідчі змогли встановити особи злочинців, а вранці затримати їх.

"Викрадачами виявилася сімейна пара з Вишгорода. Кілька тижнів тому вони втратили свою новонароджену дитину і прийняли фатальне для себе і для іншої сім'ї рішення - купити або викрасти чужу", - розповів про злочинців Геращенко.

Він зазначив, що парі загрожує до 10 років позбавлення волі за 146 статтею Кримінального кодексу.

Пізніше в інтернеті з'явилися перші подробиці допиту затриманої.

Затримана жінка заявила, що свою померлу місяць тому дочку вона нібито викинула на смітник.

Про це на брифінгу 21 жовтня розповів глава поліції Києва Андрій Крищенко.

За словами поліцейського, жінка плутається в свідченнях і всі її слова ще будуть перевірятися.

"Одна з версій, яку вона розповідає: вони втратили дитину місяць тому, викинули дитину на смітник, ми ще це будемо з'ясовувати всі ці події, тому що поліцією Києва не зафіксовано останній місяць перебування трупів дітей на звалищах", - повідомив Крищенко, додавши, що жінка повинна ще вказати місце, куди викинула свою дитину.

Слідство вважає, що жінка могла викрасти чужу дитину, щоб видати його за свого. Однак Крищенко зазначив, що це поки тільки версія і показань з цього приводу у поліції немає.

Начальник карного відділу поліції Оболонського району Олег Олежко розповів, що першим було затримано співмешканця викрадачки.

"Нам трішки пощастило. Першими побачили на вулиці її співмешканця. Його ми затримали першим. Він нам відразу розповів, де знаходиться дитина і сама жінка, яка його викрала. Ми оточили прилеглу територію і затримали її, коли вона вийшла з будиночка", - повідомив він.

Затримані обидва 1997 року народження і жили у вагончику на території пилорами.

Пізніше в Інтернет потрапив фрагмент допиту підозрюваної, на якому вона говорить, що планів викрадення дитини не мала, а це рішення прийняла вчора безпосередньо перед вчиненням злочину.

За словами злочинниці, вона побачила чоловіка, яка говорила про те, що "йому ця дитина нафіг не треба, я б його в притулок здав". Після цього вона зазначила, що не мала планів залишати немовля собі, а тільки збиралася повідомити в поліцію, про те, що батько дитини від нього відмовився.

Через деякий час з'явилася розширена версія інтерв'ю затриманої. Зокрема, вона розповідає, як викидала в смітник тіло своєї померлої дитини.