RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Туреччині затримали екс-офіцера російської армії, який воював за ІДІЛ: фото

Співробітники правоохоронних органів в Туреччині затримали колишнього офіцера російської армії Дениса Хісамова за підозрою в причетності до бойових дій у складі терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє РБК з посиланням на Міністерство внутрішніх справ (МВС) Таджикистану.

Причиною видачі росіянина саме в Таджикистан стало те, що в Туреччину він в'їхав за підробленим паспортом громадянина цієї країни, після чого приєднався до бойовиків "Ісламської держави".

Так, Хісамов брав активну участь в бойових діях на території Іраку і Сирії, але при спробі повернутися через Туреччину назад в Росію був затриманий турецькою поліцією з фальшивим паспортом.

Начальник прес-центру МВС Таджикистану Умарджоні Емомалі пояснив, що Хісамов на допиті повідомив, що звільнився з Міноборони Росії за власним бажанням у 2009 році. До того він обіймав посаду начальника служби захисту державної таємниці 274-го Наукового центру Міноборони Росії, а потім перебував у розпорядженні одного з управлінь Генерального штабу.

"Хісамов Денис мав намір повернутися в Російську Федерацію, щоб скоїти злочин", - підкреслили в МВС Таджикистану.

Фото: rbc.ru

Як повідомляв "Апостроф", раніше терористична організація "Ісламська держава" пригрозила влаштувати теракт в Росії під час проведення там Чемпіонату світу з футболу в 2018 році.