RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Схоже на фарс і клоунаду: екс-співробітник російської "фабрики тролів" розповів про свою роботу

Колишній співробітник російської "фабрики тролів" Алан Баскаєв, який працював в компанії з листопада 2014-го по квітень 2015-го року, заявив, що робота тролів схожа на фарс і клоунаду.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

За його словами, на знаменитій "фабриці тролів" на Савушкіна, 55 в Петербурзі (Російська Федерація) існує іноземний відділ, який спеціалізується на роботі з американськими інтернет-користувачами.

Так, співробітники цього відділу пишуть коментарі в соціальних мережах і форумах англійською мовою, зневажливо ставляться до "російського відділу" і не дуже вірять в те, що пишуть в інтернеті.

Баскаєв заявив, що за свою роботу він отримував 50 тис. рублів на місяць і вирішив, що "це відмінна угода при тому, що совість у ній взагалі не брала участі".

"Я працював на американських форумах. 90% з них були присвячені політиці, 10% присвячені іншим речам, але де є розділ "політика", - уточнив він.

Колишній троль додав, що на "фабриці тролів" існує строгий внутрішній розпорядок - усюди камери спостереження.

"Там моніторяться всі комп'ютери, само собою, і стоять камери, які, напевно, навіть звук записують, але в цьому у мене дуже великі сумніви, тому що стільки раз ми там слухали гімн "ІДІЛ" і вітали один одного словами "Слава Україні, героям слава", що мені здається, що там немає звукозапису", - сказав Баскаєв.

За його словами, в американському відділі працювали в основному молоді люди, випускники та студенти, в російському - "якісь божевільні люди", в тому числі школярі та фанати російського пропагандиста Дмитра Кисельова.

Алан Баскаєв підтвердив, що "фабрикою тролів" керує "друг президента РФ Володимира Путіна" Євген Пригожин. Але він знав його тільки як свого начальника, який платить йому гроші. Чоловік уточнив, що робота не приносила йому задоволення, і він став приходити на зміну із заготовленими коментарями. Коли начальство це помітило, його звільнили. Зараз він живе в Таїланді, викладає місцевим жителям російську мову.

"Всі півроку, що я там працював, це все було схоже на фарс і клоунаду. Це був постмодерн справжнісінький. Постмодерн, дадаїзм і сюр", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі викрили гучний фейк росЗМІ про "флешку" українських прикордонників.