RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Спроба захоплення військової частини в Одесі: з'явилися нові подробиці та відео

В Одесі невідомі, які сьогодні здійснили спробу захоплення майна військової частини А3571, зайняли частину військового аеродрому, пославшись на дозвіл Одеської міської ради.

Про це заявили в командуванні Повітряних сил Збройних сил України, передає УНІАН.

Невідомі, демонтувавши частина огорожі військової частини, на 20 соток "змінили земельну ділянку" військового аеродрому "Шкільний". Як сказав начальник південного територіального юридичного відділу Міністерства оборони Юрій Добров, група чоловіків з допомогою будівельної техніки демонтувала бетонний паркан і встановила металевий.

"На питання до забудовникам про те, на якій підставі вони вчиняють неправомірні дії і змінюють кордон військового містечка, вони повідомили, що у них є відповідне рішення Одеської міської ради. Але саме рішення вони не надали і запропонували звернутися в Національну поліцію з відповідним запитом, на який вони готові надати ці рішення", - зазначив Добров.

Відзначається, що Міністерство оборони зараз готує відповідні позови до суду і звернення в правоохоронні органи у зв'язку з тим, що відбулося не тільки зміщення кордонів військового містечка, а також незаконна вирубка лісових насаджень. Зокрема, мова йде про дерева, які вирубали під час встановлення металевого паркану.

Також з'явилося нове відео з місця інциденту.

Як повідомляв "Апостроф", представники ЗСУ і поліції повідомили діаметрально протилежну інформацію щодо подій навколо військової частини в Одесі.