RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

На рівні нанотехнологій: з'явився прогноз, як США будуть тиснути на Росію

На сьогоднішній день головне завдання США, реалізувати яке намагається спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер, - натиснути на Російську Федерацію так, щоб в державі відбулася зміна влади.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Тут стоїть питання хірургічного втручання на рівні нанотехнологій: найголовніше завдання США - не допустити розвалу Росії. Треба так натиснути на російську еліту, щоб вони поміняли вождя і, відповідно, змінилася російська еліта, змінився політичний курс. Але Росія як держава повинна залишитися цілою, єдиною, великою і страшною", - зазначив він.

За словами Жданова, якщо розвалити Росію, то зникне образ ворога, і США втратять світове панування.

"Згадайте, що говорилося, коли розвалився СРСР: "НАТО свою функцію виконало, вистачить скликати сили безпеки в Європі, янкі, гоу хоум". І Європа стає самостійним політичним гравцем на міжнародній арені, а Штатам доведеться з Європою на рівних домовлятися про ринки збуту . А хто ж тоді світовий жандарм, світовий арбітр - нікого. А так є образ ворога - великий і страшний ведмідь. Так, без пазурів і зубів, але він страшний. І тому НАТО його боїться, оберігає Європу", - додав експерт.

Жданов уточнив, що поки натовські війська в Європі, США можуть не турбуватися. Так, тільки в Німеччині 247 баз НАТО. При цьому в країні немає власної ядерної зброї, Бундесвер довели до 22-ї позиції в світі, скоротивши в два рази оборонний бюджет. На озброєнні в Бундесвері 600 танків, тоді як в РФ - 8500 танків. Тим більше, що Росія і Німеччина - це вічний симбіоз двох "братніх народів", додав експерт.

"Меркель (канцлер Німеччини Ангела Меркель, - ред.) не дарма згадала про "Північний потік-2", тому що Штати акуратно виймають з Європи російську газову голку, але при цьому швиденько засовують свою", - сказав Жданов.

Разом з тим, експерт зазначив, що санкції, які на сьогоднішній день введені проти РФ, не є особливо ефективними і не приносять швидких результатів.

"Але ці 33 компанії, які потраплять під новий список санкцій - це, в принципі, весь оборонний сектор Росії на сьогоднішній день. Вони вибивають у Росії найважливішого партнера - це Індія, яка вже відмовилася від покупки Т-90, розірвавши контракт в односторонньому порядку, і повертає їм літаки (з 115 машин повертають 57). Для Росії зараз потрібно повернути гроші за 57 МіГ-29, і Індія розриває і цей контракт. І Туреччина вже відмовилася купувати с-400, що обіцяв Ердоган під час зустрічі з Путіним. Ну і найголовніший списку санкцій включиться в січні", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Волкер не просто так приїжджав в Україну, для Кремля готують серйозну дубину - військовий експерт".