RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Без медичної допомоги та в холоді: з'явилися деталі жахливих умов життя бійців АТО в полоні у бойовиків

Українські військовослужбовці, які перебувають у полоні бойовиків "ДНР", просять рідних надсилати їм хліб і теплі речі.

Про це повідомила Катерина Глондар, дружина полоненого спецназівця 3-го окремого полку ЗСУ, передає Gazeta.ua.

"У камерах сидять по чотири людини. Прогулянка – дві години на добу вранці. Ходять у внутрішньому дворику і дивляться на заґратоване небо. Увечері можна подивитися телевізор – кілька російських і українських каналів. Їжі не вистачає. Якось Сергій написав, щоб вислала нормального хліба і солі. Хлопці мерзнуть – багато в літньому одязі. Наші посилки до них не доходять - по дорозі до колонії їх потрошать бойовики. Нещодавно вислала 15 кілограмів продуктів і речей. Сергій потім у листі написав, що від цієї посилки отримав шкарпетки і зубну щітку", - сказала Катерина Глондар.

Вона підкреслила, що всі полонені ізольовані від світу.

"В одній сім'ї поки чоловік був у полоні, померла дитина. Він до цих пір про це не дізнався. В інший від раку померла мати", - каже дружина полоненого солдата.

"Точно знаю, що медичну допомогу хлопцям ніхто не надає. Від волонтерів відомо, що у чоловіка почалися проблеми зі слухом – болить у вусі, іноді він зовсім перестає чути. Розумію, що додому прийде інша людина з підірваним фізичним і психологічним здоров'ям. Лікування ляже на наші сім'ї. Безкоштовно зможемо пройти тільки медогляд", - додала Катерина Глондар.

Детальніше про проблему звільнення українських полонених читайте в інтерв'ю "Апострофу" координатора волонтерської групи "Патріот" Олега Котенка: "Звільнення українських полонених на Донбасі залежить від однієї людини – волонтер".