RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про підготовку ЄС секретного плану на випадок хаотичного Brexit

Європейський союз розробляє спеціальний план на випадок хаотичного виходу Великобританії зі складу ЄС через можливу відставку уряду Терези Мей.

Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на джерела в Брюсселі.

Так, європейські чиновники вважають, що існує "велика ймовірність" того, що Британія буде неорганізовано виходити з блоку після можливої відставки уряду Мей.

Документи Єврокомісії свідчать про те, що так звана "Група готовності до Brexit" планує найгірший сценарій на випадок непередбачених обставин - це, зокрема, відключення Лондона від баз даних безпеки Євросоюзу.

Крім того, в плані йдеться про те, що Лондону потрібно буде інвестувати сотні мільйонів фунтів в підготовку до хаотичного Brexit в 2019 році.

У свою чергу, ЄС має намір поступово виплатити Лондону 3,5 млрд євро, які Сполучене Королівство внесло в Європейський інвестиційний банк, вступивши в союз.

Автори плану припускають, що Нідерланди і Бельгію чекають "кілометрові черги" в основних портах - наприклад, голландцям необхідно буде терміново додатково найняти близько 800 співробітників митниці.

Раніше цей план був цілком конфіденційним, проте кілька днів тому група провела брифінг для єврочиновників, ознайомивши їх з основними положеннями стратегії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Британії почалося розслідування про втручання Росії в референдум по Brexit.