RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Британії почалося розслідування про втручання Росії в референдум по Brexit

Згідно з даними дослідження Каліфорнійського університету в Берклі і британського Університету Суонсі, Росія могла вплинути на результати референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Про це передає Голос Америки.

Дослідники знайшли десятки тисяч акаунтів в соцмережах, які агітують за вихід з ЄС або розпалюють політичні і міжрасові конфлікти.

За два дні перед перемогою прихильників Brexit в червні 2016 року зі зареєстрованих в Росії акаунтів на Twitter було опубліковано майже 45 000 постів на цю тему, переважно - проти членства Британії в ЄС. На наступний день після референдуму більшість акаунтів припинили активність.

"Росія втручається і намагається підірвати довіру громадськості до політичних інститутів і провідним ЗМІ в західних країнах. Необхідно розглядати поширення фейкових новин з фальшивих акаунтів на Twitter і Facebook в цьому ключі, як реальну загрозу нашій демократії", - заявив член парламенту Великобританії Даміан Коллінз.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 24 жовтня, британський парламентський комітет звернувся з письмовим запитом до засновника Facebook Марка Цукенберга з проханням надати інформацію про російських діях в соцмережі, пов'язаних з референдумом про вихід країни з Європейського Союзу і парламентськими виборами в Британії 2017 року.