RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Стало відомо про затримання в Криму кримськотатарського активіста: фото

В окупованому Російською Федерацією Сімферополі (Крим) співробітники правоохоронних органів затримали кримськотатарського активіста Руслана Белялова.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила "Кримська солідарність".

"Сьогодні в районі 16 в Сімферополі співробітниками поліції був затриманий активіст об'єднання "Кримська солідарність" Руслан (Алімдар) Бєлялов. За інформацією, що надійшла, причина його затримання - нібито його автомобіль викрадений", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що затримання активіста організація розцінює як тиск на соціально і політично активних мусульман в Криму.

"Він (Бєлялов - ред.) відомий громадськості тим, що займає активну громадську позицію: постійно підтримує кримських татар під час обшуків, на судах, робить стріми з місця події цих подій і просто не залишається осторонь від проблем свого народу", - додали в об'єднанні.

Варто нагадати, що 8 листопада в анексованому Криму окупаційна влада провела чергові обшуки в активістів. Зокрема, обшуки відбулися в будинку Белялова. "Кримська солідарність" зазначає, що після обшуку у активіста пропали 3 тисячі доларів і 60 тисяч рублів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в окупованому Російською Федерацією Криму обстріляли будинок кримськотатарського активіста Джафера Аметова.