RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Не можу уявити, яким чином його відбити: Тука констатував сумну ситуацію з поверненням Криму

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що повернення окупованого Російською Федерацією Криму військовим шляхом є божевіллям.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Щодо Криму я завжди говорив, що це проблема набагато складніша, це проблема іншого сорту, це проблема, перш за все, політична. Тому що військовим шляхом повертати Крим - це безумство. Це означає фактично оголошувати війну ядерній державі", - зазначив заступник міністра.

За словами Туки, на Донбасі склалася дещо інша ситуація. Так, завдяки зусиллям міжнародників, там немає застосування авіації і балістичних ракет. За міжнародною кваліфікацією, те, що відбувається на сході України, називається "військовий конфлікт низької інтенсивності".

"І, до речі, ще одна теза, яку наші балаболи весь час повторюють: треба речі називати своїми іменами, війну треба назвати війною. Так я хотів би просто попросити тих довбнів відкрити будь-які міжнародні документи і почитати, коли в останній раз в світовій практиці використовувалося слово "війна". Вони будуть дуже здивовані", - додав заступник міністра.

Тука вважає, що, якщо б Україна за нинішніх обставин спробувала звільнити Крим силою, то РФ задіяла б ракети, флот, авіацію.

"Незважаючи на всі подібності, навіть ментально Донбас для Росії - це Україна. Вони його не сприймають як територію Росії. А ось Крим вже ментально - це "моє", це Росія. Тому я навіть не можу собі уявити, яким чином можна його відбити... "- сказав Тука.

Він уточнив, що теоретично можна розробити військову операцію.

"Врешті-решт, цей Крим нещасний багаторазово і захоплювали, і звільняли. Але часи змінюються. Умови ведення війни змінюються. Кількість жертв змінюється. Я просто собі навіть зараз уявити не можу, скільки життів така операція могла б нам коштувати", - підсумував Тука.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "До вбивства Окуєвої навряд чи причетна Росія, мені підтвердила це одна людина - Георгій Тука".