RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Відставка Плотницького: з'явилися дані про змінника і долю колишнього ватажка ЛНР

Колишній ватажок так званої ЛНР Ігор Плотницький, який подав "у відставку", повернеться на окуповану територію Луганської області.

Про це пише "Нова газета", посилаючись на власні джерела.

За даними видання, новий в. о. "голови" псевдореспубліки Леонід Пасічник зберігав нейтральну позицію в конфлікті між Ігорем Потницьким та Ігорем Корнетом. Питань до діяльності Плотницького у Пасічника немає.

Журналісти підкреслили, що "Плотницький залишається гарантом Мінських угод", нагадуючи, що його підпис стоїть під документом.

Хто став новим ватажком ЛНР?

Пасічник, як пишуть місцеві ЗМІ, народився в міліцейській сім'ї 15 березня 1970 року. Зокрема, батько понад 25 років пропрацював в органах "ОБХСС СРСР (написано мовою оригіналу - Відділ по боротьбі з розкраданнями соціалістичної власності). Є відомості, що в 1975 році сім'я Пасічника переїхала жити на Магадан, де батько обслуговував золоті копальні. Відомо також, що позивний "Магадан" Пасічник взяв собі під час подій 2014 року, коли приєднався до луганських сепаратистів.

До подій на Майдані майбутній ватажок бойовиків жив на Донбасі. У Донецькому військово-політичному училищі здобув вищу освіту. Потім влаштувався на роботу в СБУ, де служив на посаді начальника підрозділу по боротьбі з контрабандою головного відділу "К" Управління СБУ в Луганській області, начальником Стахановського міжрайонного відділу. ЗМІ пишуть, що Пасічник стежив за контрабандою через кордон України з Росією.

У ЗМІ здобув популярність після інциденту в 2006 році, коли затримав велику партію контрабанди на КПП "Ізварине". Сума контрабанди була майже $2 млн і більше 7 млн. російських рублів. Тоді Пасічник принципово відмовився від хабара. А вже в березні 2007 року майбутній ватажок ЛНР отримав з рук тодішнього президента України Віктора Ющенка медаль "За військову службу в Україні" з формулюванням "за проявлену принциповість і професіоналізм при проведенні операції".

У жовтні 2014 року зайняв посаду "міністра держбезпеки" самопроголошеної ЛНР.

В продовження теми читайте матеріал "Апострофа" Відставка Плотницького: чому програв ватажок ЛНР і кому Путін віддає Луганськ.