RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Скандал з депортацією грузинів з України: військовий пояснив, чому на місці затримання знайшли кров

Військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі розповів, як проходило викрадення його грузинських товаришів і чому в квартирі, де перебували громадяни Грузії, була знайдена кров.

Про це Аріелі розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо ви йдете один по вулиці, біля вас зупиняється машина, з якої вибігають 8 бійців і хапають вас, то тут менше насильства потрібно, ніж при спробі впоратися з групою чоловіків з бойовим досвідом, що сидять в квартирі і більш-менш готових до того, що щось подібне може статися. адже вони знали вже, що їх товаришів викрали. І могли не відкрити. Або чинити опір. Тим більше, що, як ми знаємо, представники силових відомств в Україні можуть не пред'являти ніяких посвідчень, як це було під час першого викрадення. Нормальна реакція патріота України, що воював за неї в АТО. Якщо серед білого дня на нього нападають люди без розпізнавальних знаків і без пред'явлення ордера на затримання - подумати, що це, напевно, нападають агенти ФСБ або ГРУ, і, звичайно, захищатися від такого нападу всіма доступними засобами. Думаю, вони абсолютно законно захищали свої життя, і їх побили. Могли і вбити когось, а ми б і не дізналися, бо ніхто нічого не говорив. У перший раз, як зараз пам'ятаю, всі мовчали три доби, поки Луценко не виступив із заявою, що вони будуть "туристов випроваджувати". Зараз тільки спікер СБУ заявила, що це справа рук цього відомства", - розповів Цві Аріелі.

За словами військового інструктора, висилка громадян Грузії безпосередньо пов'язана з політиком Міхеілом Саакашвілі.

"Навряд чи б їх депортували, якби вони не були пов'язані з Саакашвілі. Я не думаю, що людей хапають просто на вулиці тому, що комусь просто не подобається колір волосся. Напевно якесь відношення вони мали. Макішвілі (грузинський військовий Давид Макішвілі - прим. "Апострофа") однозначно присутній під час так званого прориву кордону (під час повернення Міхеїла Саакашвілі в Україну, - "Апостроф"). у нього суд повинен був бути у Львові 18 листопада. і, в принципі, під час цього суду йому могли скасувати дозвіл на проживання і депортувати абсолютно законно. Але для цього ж треба думати більше, ніж на крок вперед. А в державних структурах України дуже багато не дуже розумних, недалекоглядних людей. І вони просто не продумали. Це ж треба зібрати інформацію, дізнатися у відомстві, що у Макішвілі повинен бути суд. Не кожен додумається провести таку складну комбінацію - дізнатися, що у нього суд і почекати до суду. Куди простіше просто схопити, побити і викинути", - додав Цві Аріелі.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа": Порошенко копіює Росію, коли "топить" свого конкурента - Цві Аріелі.