RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Збирав дані про чеченських учасників АТО: в СБУ прояснили ситуацію з передачею Росії людини Кадирова

Служба безпеки України (СБУ) дійсно примусово повернула в Російську Федерацію колишнього повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва, який незаконно перебував в країні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства.

"Служба безпеки України отримала інформацію про незаконне перебування в Україні громадянина Російської Федерації, який протягом тривалого часу був довіреною особою і відповідав за реалізацію в нашій країні політики президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова", - йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронці встановили, що після Революції Гідності ця людина залишила територію нашої держави і перебувала в Грозному. У кінці вересня іноземець повернувся в Україну, використовуючи новий паспорт громадянина РФ, зі зміненими установчими даними.

"Оперативники спецслужби задокументували, що під час незаконного перебування в Україні громадянин РФ, зокрема, збирав відомості про діяльність проукраїнських вихідців з Чеченської Республіки, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей", - додали у відомстві.

Оскільки дії іноземця загрожували національній безпеці України - він грубо порушив законодавство про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, здійснюючи перетинання державного кордону України та перебував на території України з документами, які оформлені на установчі дані іншої особи, щодо нього було прийнято рішення про примусове повернення в Росію, уточнили в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Чечні Рамзан Кадиров зажадав вибачень від лідера КПРФ Геннадія Зюганова, який назвав його слова про необхідність поховати тіло Володимира Леніна "базіканням".