RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Шпигунський скандал навколо українського журналіста: з'явилося відео з заявою Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що обговорив з президентом України Петром Порошенком "шпигунський скандал" навколо затримання українського журналіста Павла Шаройка.

Відповідне відео на своїй сторінці в Facebook оприлюднило видання "Новини Білорусі" (БелТА).

"Порошенко мені каже, що йому скандал не потрібен. Я йому кажу: Петре Олексійовичу, він мені теж не потрібний. Я не буду тут показувати, що ми затримали українських шпигунів. Одні працювали під прикриттям дипломатів, інші - під прикриттям журналістів. Ми тихо вислали цього посольського працівника. Але якщо ви почнете розкручувати цю тему, кажу йому, то ми будемо змушені розкрити карти", - зазначив Лукашенко.

За його словами, після появи в ЗМІ інформації про затримання журналіста він дав команду оприлюднити деякі факти з "шпигунського скандалу".

"Ми показали, і людина зізналася, де працювала. Я знаю, як працюють агенти під прикриттям. Я не перший рік президент. Вони порушили нашу домовленість. І ніякої руки Москви тут немає", - підсумував президент Білорусі.


Читайте докладніше про українсько-білоруське протистояння в матеріалі "Апострофа": "Може бути дуже жорстко: чим Україна відповість на шпигунський скандал з Білоруссю".