RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В окупованому Луганську з'явилися листівки із закликом "возз'єднатися" з ДНР

В окупованому бойовиками незаконних збройних формувань Луганську поширюють листівки із закликами до об'єднання з так званою "ДНР".

Про це заявив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації (ВГА) Юрій Клименко, повідомляє телеканал "112 Україна".

"За нашими даними, на території Луганська розповсюджуються листівки із текстом, що потрібно об'єднатися в єдину республіку", - зазначив він.

За словами Клименка, можливо, так людей готують до об'єднання "республік".

"Людей потихеньку готують до такого об'єднання. Наступним кроком буде поширення таких закликів в ЗМІ на окупованих територіях", - додав він.

Заступник голови ВГА додав, що об'єднання територій вигідне Росії, оскільки в "республіках" різні вектори: на окупованій частині Луганщини допускають об'єднання з Україною, а в ОРДО категорично проти цього.

Крім того, таке об'єднання стане грубим порушенням мінських домовленостей, і після цього доведеться міняти формат переговорів.

Як повідомляв "Апостроф", 24 листопада Плотницкий пішов у відставку, після чого був призначений новий "виконуючий обов'язки глави" Леонід Пасічник.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Відставка Плотницького: чому програв ватажок "ЛНР" і кому Путін віддає Луганськ".