RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кремлю не потрібні ідейні ідіоти: в Україні оцінили ймовірність повалення ватажка ДНР Захарченка

Військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний опір" Юрій Карін вважає, що сценарій повалення ватажка так званої Донецької народної республіки ("ДНР") Олександра Захарченка цілком імовірний.

Про це він заявив "Апострофу".

За словами Каріна, історії відомі, напевно, поодинокі випадки, коли зрадники доживали до щасливої та ситої старості.

"Що стосується фігурантів російської агресії на Донбасі, то маємо вже достатній кейс підтверджень того, що від карми не втечеш навіть на території держави, якою був завербований. Орли з Луб'янки і фанати "Новоросії" ліквідували "Бетмена"-Бєднова, "Привида"- Мозгового, "Соплю" -Дрьомова, "Гіві"-Толстих і безліч безвісних польових "командирів" колабораційних формувань з кличками замість прізвищ. На території Росії в утиль за непотрібністю були відправлені Жилін з Болотовим", - зазначив він.

Оглядач підкреслив, що така ж доля чекає і ватажків "ДНР", "ЛНР".

"Путіну не потрібні ідейні ідіоти, які ратують за приєднання до Росії, і цінні свідки для Гааги. Така ж доля уготована маріонеткам Плотницькому і Захарченку, неабияким злодійкуватим виконавцям наказів окупанта. Поки Кремль звивається вужем в Мінському форматі, у них є імунітет. Плюс у Захарченка є кумівство з ідеологом кровопролиття на Донбасі громадянином Сурковим (помічником президента РФ Владиславом Сурковим, - "Апостроф")", - уточнив Карін.

Разом з тим, він додав, що Захарченка можуть "розіграти", як і Плотницького. При цьому в разі заварушки з поділом влади в ОРДО спецслужбам доведеться діяти креативніше, ніж в Луганську - треба враховувати доважок до імунітету зрадника.

"Тобто сценарій повалення Захарченка можливий. Можна сміливо називати того, кого йому виставлять на противагу. Це колишній співробітник спецслужб України, теж зрадник - Олександр Ходаковський, який на своїй сторінці в Facebook вже висловив готовність. Чи те ще буде. А номінальним главою, маріонетковим керівником стане хтось третій за сценарієм окупованих районів Луганської області", - додав експерт.

Карін впевнений, що реалізація такого сценарію в ОРДО означатиме посилення позицій спецслужб РФ в Кремлі, плюс серйозний доважок до зарплати у вигляді "булочок" і "ніштяка" від контрабанди і дерибану всього, що поставляється з РФ.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін із задоволенням пішов би з Донбасу: що йому заважає".