RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У нього цинічне почуття гумору: Волкер висловився про переговори з Сурковим

Головний парламентер по Донбасу з боку Російської Федерації - помічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков - дуже розумна і професійна людина, хоча і відрізняється цинічним почуттям гумору.

Про це в інтерв'ю виданню Politico заявив спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання ситуації в Україні Курт Волкер.

"У нього може бути цинічне почуття гумору, але він знає, що він робить, і тому я думаю, що це хороше джерело в цьому сенсі, тому що, якщо ми збираємося щось зробити, це буде залежати від Суркова і його відносин з президентом Путіним", - зазначив він.

Разом з тим, Волкер висловив упевненість, що по Донбасу всі питання остаточно вирішує тільки Путін.

"Але у Суркова є можливість спілкуватися з президентом, і це дуже важливо. І він не відрізаний від Міністерства закордонних справ або Міністерства оборони, він політичний оперативник. Він проводив виборчі кампанії. Він розповів про деякі з цих регіональних конфліктів і лідерів з Чечні, а також Південної Осетії, Абхазії, як я вже сказав. Отже, у нього є канал зв'язку. Але я дійсно вважаю, що Путін - це особа, яка приймає рішення", - додав спецпредставник США.

На думку Волкера, росіяни не готові до відходу з Донбасу, але Кремль вивчає можливість виведення своїх військ.

"Я дійсно думаю, що росіяни вивчають думку: чи варто покласти край цьому конфлікту, досягти миру, вийти з нього і як це буде виглядати? Я не думаю, що вони готові до цього. Я не думаю, що вони прийняли рішення, але я думаю, що вони вивчають це", - уточнив дипломат.

Про попередню зустріч Курта Волкера з Владиславом Сурковим читайте в матеріалі "Апострофа": "Трамп і Путін готують прорив по Донбасу: сценарій завершення війни".

Читайте також матеріал "Апострофа": "Путін із задоволенням пішов би з Донбасу: що йому заважає".