RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під Полтавою попрощалися з офіцером ЗСУ, загиблим на Донбасі: опубліковано фото

У місті Лубни Полтавської області 28 листопада попрощалися із загиблим на Донбасі 39-річним старшим лейтенантом Олександром Тюменцевим з позивним "Тюмень".

Олександр загинув 23 листопада в районі села Кримське Луганської області. 25 числа бойовики передали його тіло рідним, передає "НП".

Офіцер воював у складі 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї ОМПБр. Був командиром гранатометного взводу роти вогневої підтримки.

Олександр народився в Росії, в Тюменській області. Жив в Лубнах. Навчався в Лубенській загальноосвітній школі №1. З дитинства мріяв стати військовим. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Після чого, три роки прослужив командиром мотострілецького взводу у військовій частині Володимира-Волинського. Звільнився в запас і повернувся в Лубни, де працював на різних підприємствах. У 2006-2008 роках обіймав посаду начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій виконкому Лубенської міськради. Згодом займався бізнесом.

З початком війни був мобілізований. З серпня 2014 він служив у складі 831 бригади тактичної авіації в Миргороді, брав участь в бойових діях. Влітку 2015 демобілізувався. А у травні 2017 Олександр повернувся на військову службу за контрактом у складі 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї ОМПБр.

За словами побратимів, Олександр був авторитетним командиром підрозділу і безстрашним бійцем. Мужньо рвався в бій, хотів витягнути поранених, але 23 листопада сам потрапив під вогонь і загинув, отримавши множинні рани голови.

Попрощатися з Героєм і віддати йому останні військові почесті зібралися рідні і близькі, сотні городян, друзі Олександра, однокласники і вчителі, бойові побратими.

У Олександра залишилися мати, дочка і син.

Як повідомляв "Апостроф", в Житомирі 28 листопада попрощалися із загиблим снайпером Максимом Перепелицею, який загинув, намагаючись врятувати пораненого товариша по службі.