RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Отримаємо убитий півострів: в Україні розповіли про жахливі наслідки окупації Криму

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук вважає, що окупований Російською Федерацією Крим повернеться до складу України, проте Київ може отримати вже "убитий" півострів.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Крим.Реаліі".

"Я не сумніваюся, що Крим повернеться до складу України, питання в термінах та способах повернення. За нинішньої окупації Крим - не стільки розчарування, скільки біль, адже окупанти висмоктують з півострова все, що можна", - зазначив Тимчук.

За його словами, водна блокада з боку України, якій немає альтернативи, призводить до того, що через 2-3 роки грунтові води Криму будуть засолені і непридатні для використання.

"І коли відновиться сільське господарство в Криму - напевно, питання десятиліть. Те ж стосується іншої інфраструктури. Ми можемо отримати "убитий" півострів. Якщо в 2014 році він був досить самостійним в економічному і фінансовому плані, то після деокупації Крим стане серйозним викликом для української економіки", - підсумував Тимчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що Україна не зможе силовим шляхом відбити у Росії окупований Крим, тому їй варто покладатися на інші методи.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": "Москва програла війну в Україні і мріє обміняти Донбас - Андрій Піонтковський".