RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Львові розгорівся скандал через карту України з ЛНР і ДНР: фото та відео

Голова Львівської ОДА Олег Синютка під час Львівського безпекового форма обурився картою України, яку продемонстрували на заході, на якій були зображені окупованого Донбасу було позначено як "People's republics of Donetsk and Luhansk" ("Народні республіки Донецька і Луганська").

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Синютка вийшов на сцену і висловив протест модератору форуму Мирославі Гонгадзе, віце-спікеру Верховної Ради Оксані Сироїд а також меру Львова Андрію Садовому. Зокрема, голова Львівської ОДА заявив, що цей форум є елементом "гібридної війни" і "провокацією". Він також пригрозив, що звернеться зі скаргою до СБУ на організаторів та учасників форуму, на що присутні відреагували сміхом. Після цього Синютка покинув захід.

Оксана Сироїд прокоментувала ситуацію наступним чином:

"Якщо представнику Президента не подобаються окупаційні адміністрації на Донбасі під назвами «ДНР» і «ЛНР», а мені вони також не подобаються, то спершу йому треба висловити цей протест Президенту України, який хоче легалізувати їх в Україні через імплементацію Мінських угод. Нехай пан Синютка подивиться на прізвища людей, з якими Порошенко домовлявся в Мінську і на назви організацій, які вони там представлял ".

Згодом на сайті ЛОДА з'явився коментар губернатора з цього приводу:

"Голова Львівської обласної державної адміністрації висловив публічне обурення щодо ознакування на карті України невизнаних народних республік. Олег Синютка вважає, що це елемент гібридної війни і може дестабілізувати ситуацію в країні. Умовні позначення про «народні республіки Донецька та Луганська» були на карті України, яку презентували під час Львівського Безпекового Форуму. Олег Синютка вважає такі речі неприпустимими і ганебними по відношенню до українських захисників та українців ".

Як повідомляв "Апостроф", МЗС України відреагував на інформацію про участь російських дипломатів в продаж нерухомості у ОРДЛО.