RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Заборона "Сватів": в скандалі з'явилося кілька нових деталей

Серіал "Свати", який заборонений в Україні, можуть повернути прокатне посвідчення, якщо Федора Добронравова замінять іншим актором.

Про це розповів заступник міністра культури України Юрій Рибачук в ефірі телеканалу 112.

"Якщо творці серіалу приймуть рішення, що для збереження цього серіалу і продовження його трансляції вони зможуть замінити одного актора на іншого, це буде одна історія", - повідав він.

"Держкіно виконало норми закону і заборонило прокат цього серіалу, далі м'яч на поле творців серіалу", - додав Рибачук.

Серіал був заборонений виключно через участь в ньому Добронравова, який визнаний СБУ створює загрозу національній безпеці України, уточнив заступник міністра культури України.

У свою чергу, телеканал 1+1 висловив обурення забороною серіалу "Свати". Так, відповідну заяву було опубліковано на сайті телеканалу.

"Наскільки ми зрозуміли, причиною потрапляння в "чорний список" Мінкульту Добронравова і заборони серіалу "Свати" стали висловлювання актора про Крим. Однак чому саме зараз постало питання заборонити популярний серіал українського виробництва, для нас залишається загадкою. Зате інші серіали і фільми за участю Добронравова, які демонструвалися на українському ТБ, залишилися без уваги органів влади", - йдеться в заяві.

"Ми звертаємося до всіх державних органів, які регулюють це питання, з проханням роз'яснити, які з продуктів, в яких брав участь Федір Добронравов, ще будуть заборонені, а також, коли будуть прийняті аналогічні дії щодо наступних осіб, які також відвідували Крим для участі в знімальних процесах або з гастролями, про що є свідчення в загальнодоступних джерелах: зокрема, Леонід Кулагін, Кирило Кяро, Ольга Ломоносова, Тетяна Лютаєва, Дмитро Дюжев, Антон Макарський, Олександр Головін та інші", - підкреслили в 1 + 1.

"Настав час для проведення відкритої дискусії з приводу необхідності визначення чітких критеріїв для прийняття подібних рішень, адже без прозорої системи подібні ситуації нагадують" полювання на відьом", - зазначає телеканал.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах згадали про відео 2014 року, на якому актор Федір Добронравов заявив про свою підтримку окупації Криму.

Раніше український шоумен Володимир Зеленський опублікував гнівне звернення до СБУ у зв'язку з можливістю заборони в Україні серіалу "Свати", в якому знімався Добронравов.

Пізніше він зробив ще одне жорстку заяву.