RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Стало відомо про зростання криміналу на окупованому Донбасі через розбірки між ватажками ЛНР

На тлі розборок між ватажками так званої Луганськоъ народної республіки ("ЛНР") на окупованих територіях спостерігається зростання криміналу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила письменниця і блогер з Луганської області Олена Степова.

"За "революційний тиждень" істотно збільшилася кількість вбивств, згвалтувань, викрадень людей, кількість ДТП у п'яному і наркотичному стані. "Міліція" була зайнята трішки, і погіршення політичної ситуації в ОРЛО відразу призвело до збільшення кількості кримінальних випадків. Напевно, так люди реагують на "революцію", - зазначила вона.

Степова додала, що через незрозумілість того, що відбувається, в людей з'являється ще певна індульгенція на якусь свободу, яка просто зриває їх з моральних підвалин - в усі тяжкі.

Так, в Ровеньках в центрі міста п'яна компанія - два "ополченця" з комендатури і жінка з ними випивали. На якомусь етапі їм не сподобався випадковий перехожий, який проходив повз них, і вони забили його на смерть.

"В Антрациті ввели план "Перехоплення". Шукали насильника, який викрав неповнолітню дитину, утримував її і ґвалтував. У Свердловську за тиждень сім трупів. У лікарнях люди померли від алкогольної коми - так лікарі і не змогли їх вивести з алкогольної коми. Перевальськ, Стаханов, де йшла військова техніка - ДТП за участю військової техніки і цивільних автомобілів. Лутугине - військовослужбовці "народної міліції ЛНР" п'яні поверталися зі служби, вилетіли в кювет, загинули... "- додала блогер.

Вона нагадала, що такий виплеск був в 2014 році, коли окупація Донбасу призвела до того, що люди озвіріли і почали грабувати, вбивати один одного.

"Коли цього не бачиш, цим не займаєшся, чи не відстежуєш, то цього не видно. А коли ти кожен день бачиш зведення від людей і з правоохоронних органів, і від патологоанатомів (є люди, які співпрацюють і дають професійну інформацію), коли ти маєш певну картину, то ти бачиш страшні речі. Дуже страшні речі!" - сказала Степова.

За словами блогера, є різні причини, чому навіть проукраїнськи налаштовані громадяни залишаються в окупації.

"Є певні обставини. Не кожен зміг вирватися, не кожен розрахував сили. Багато людей втратили можливість для старту на новому місці, кошти, за які можна було б почати нове життя. Втратили, поки чекали, що це ось-ось закінчиться, що цей абсурд не може тривати довго. І людей це трохи стримало. Вони втратили і певні сили, і певні кошти", - підсумувала Степова.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Донецьк і Луганськ хочуть зробити однієї "країною", ходять гучні чутки про нових керівників".