RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стрілянина в Княжичах: в суді назвали прізвища підозрюваних екс-начальників поліції

У справі про стрілянину в Княжичах Київської області двом колишнім керівникам оперативної розвідки Києва повідомлено про підозру.

Про це повідомляє ТСН.

Відзначається, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) вже подала клопотання про обрання їм запобіжного заходу, однак суд переніс розгляд на 11 грудня, посилаючись на завантаженість і неможливість розглянути клопотання сьогодні.

Так, екс-начальники поліції підозрюються в перевищенні службових повноважень і влади під час проведення спецоперації. Сторона звинувачення назвала прізвища підозрюваних - колишній начальник відділу оперативної розвідки в Києві Мелюх і начальник управління Іващенко.

"Вони перевищили службові зобов'язання, що в подальшому призвело до цих подій. Вони якраз приймали рішення і безпосередньо брали участь в тому, що саме силовим способом, який не передбачений законом, визволяли цих заручників. Надалі, що і призвело до вказаних подій", - заявив заступник начальника ГПУ Микола Налівако.

Нині підозрювані не затримані. До суду вони прийшли самостійно, у супроводі адвокатів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що глава поліції Києва Андрій Крищенко є фігурантом справи про перестрілку в Княжичах, в якій загинули п'ятеро силовиків.