RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про несподівану знахідку на Чорнобильській АЕС

Під час проведення робіт з демонтажу післяаварійної легкої покрівлі машинного залу блоку №4 Чорнобильської АЕС були виявлені уламки вертольота Мі-8, який зазнав краху в 1986 році.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Державного агентства з управління зоною відчуження.

"Виявлено частину хвостового оперення з обламаними елементами рульового гвинта вертольота Мі-8, який зазнав аварії в 1986 році в ході робіт з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На даний момент вивчається можливість вилучення і дезактивації елемента хвостового оперення для використання в якості музейного об'єкта", - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, що вертоліт Мі-8 зазнав аварії 2 жовтня 1986 року в ході обробки даху блоків другої черги ЧАЕС. Через відсутність на тросі висотного крана сигнального устаткування пілоти не помітили і зачепили його лопатями.

Всі члени екіпажу - Володимир Воробйов, Олександр Юнгкінд і Микола Ганжук, загинули. Їм встановлено пам'ятник в Чорнобилі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше шведські вчені прийшли до висновку, що під час аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року в дійсності стався ядерний вибух потужністю близько 75 тонн в тротиловому еквіваленті.