RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ламали ребра і виривали зуби: звільнена з полону бойовиків українка розповіла про страшні тортури

Звільнена з полону бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР") Еріка, яка нині проходить службу в медбатальйоні "Медекс", розповіла, як пережила ув'язнення в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Відзначається, що дівчина пішла воювати на стороні сил АТО в липні 2014 року, після того як в результаті обстрілу бойовиків загинула її 4-річна дочка в Дебальцевому.

"24 липня її вбив снаряд, який потрапив в будинок. 28-го я вже пішла воювати. Як місцева жителька я допомагала військовим збирати інформацію", - розповіла вона, уточнивши, що дочку виховувала сама.

Так, протягом року дівчина збирала дані про кількість терористів на позиціях, про розміщення техніки і наявність російських найманців в лавах "ДНР".

"Потім я потрапила в полон, як раз коли переносила інформацію. Мене повинні були зустріти наші, але я натрапила на сепарів. У полоні просто йшов допит: де служиш, з ким служиш, хто командир, як потрапила, чому пішла воювати... Зрозуміло, що потрібні відповіді вони рідко отримували. Спочатку я взагалі над ними знущалася. Ну, потім вже мене почали бити, намагалися язик відрізати, ламали ребра, виривали ножем зуби. Але найстрашніше було, коли навпроти мене посадили нашого полоненого хлопця і починали його катувати... Відрізати язика ... і не тільки", - розповіла Еріка.

Вона уточнила, що їй вдалося вибратися з полону завдяки бійцям "Правого сектора", які викупили її за 10 тис. доларів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній командир батальйону "Оплот. Сварожичі" (раніше входив в "Оплот" ватажка "ДНР" Олександра Захарченка) з позивним Дримба розповів, що до нього застосовували в катівнях "ДНР" гестапівські тортури.