RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Саакашвілі знову викликають на допит в ГПУ: перші подробиці

Лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі викликають на допит в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) 18 грудня 2017 року.

Про це свідчить відповідна повістка, розміщена на сайті відомства.

Так, Саакашвілі повинен з'явитися в Генеральну прокуратуру України (м.Київ, вул. Різницька, 13/15) 18 грудня 2017 року о 09:30 для проведення допиту.

Згідно з повісткою, Саакашвілі є підозрюваним у кримінальному провадженні, відкритому 4 грудня 2017 року, за ознаками, зокрема, таких кримінальних злочинів, як: ч. 1 ст. 15 (замах на злочин) КК України, ч. ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України, ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України; ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) КК України.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Віктор Чумак вважає, що політик Міхеїл Саакашвілі не буде депортований ні в Грузію, ні в Польщу.

Політолог же Андрій Золотарьов вважає депортацію можливою і такою, що залежить від поведінки самого Саакашвілі і країн Заходу.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Гра Росії: джерело розповіло, чому Порошенко пішов "війною" на Саакашвілі".