RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гра Росії: джерело розповіло, чому Порошенко пішов "війною" на Саакашвілі

Конфлікт президента Петра Порошенка та лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі, який вилився у затримання екс-голови Одеської області, може бути пов'язаний із доповідями силовиків, що ввели в оману главу української держави. При цьому в ситуації можливий російський слід.

Про це "Апострофу" розповіло високопоставлене джерело в близькому оточенні Порошенка.

Згідно з його інформацією, одна із силових структур протягом останніх декількох місяців надавала президенту доповіді з двома основними меседжами.

У першому з них, повідомив співрозмовник видання, силовики відзначали, що Саакашвілі може готувати атаку на Порошенка та навіть державний переворот в Україні, організовуючи протести в Києві і отримуючи підтримку від Москви. Нагадаємо, саме у зв'язках з Москвою через олігарха-втікача Сергія Курченка колишнього главу Одеської ОДА звинуватили українські силовики, зокрема, генпрокурор Юрій Луценко.

При цьому джерело в оточенні Порошенка вважає, що поширення такої інформації може бути провокацією спецслужб РФ, агенти яких впроваджені в українські силові структури.

Другий меседж, який, за словами співрозмовника "Апострофа", отримував Порошенко, полягав у тому, що США нібито можуть атакувати його за допомогою Національного антикорупційного бюро України, висунувши звинувачення в корупції і, таким чином, взявши українського президента "на гачок". Реакцією на подібні повідомлення, зазначає джерело, стала не доведена до кінця атака на НАБУ, що мало не призвела до серйозних наслідків аж до призупинення безвізового режиму України з ЄС (більше про цю ситуацію читайте в статті "Апострофа": В Порошенка не очікували такої "істерії": хто атакував НАБУ і чого ледь не позбавили Україну).

"Це вводило Порошенка в стан параної, і візит до Брюсселя (на саміт "Східного партнерства"), де його дуже холодно приймали та говорили про корупцію, він сприйняв як підтвердження цих доповідей силовиків. І тому президент дав команду, з одного боку, атакувати Саакашвілі, а з іншого - НАБУ", - пояснило джерело "Апострофа".

За його словами, зараз в результаті низки дій з'явилася загроза того, що провокація вдасться.

"Люди з оточення говорили йому (Порошенкові, - "Апостроф"), що всі ці доповіді - російські провокації, що в українських силових структурах є агенти ФСБ, і це все російська гра - з одного боку, годувати страхи президента про те, що йому загрожують Саакашвілі і американці, а з іншого - підкидати дрова і на іншому напрямку... І ось результат", - пояснив співрозмовник "Апострофа".

Він додав, що подібне Москва вже робила під час Євромайдану, впливаючи на тодішнього президента Віктора Януковича і стимулюючи його до дій, що заганяли його ж в глухий кут і створювали альтернативу між поганим і дуже поганим.

"Апостроф" продовжує стежити за ситуацією навколо затримання Міхеіла Саакашвілі та кризи в українській політиці.

Про те, як на Заході сприйняли першу спробу затримати екс-президента Грузії, читайте в статті: "Хижак проти Чужого": що думає Захід про "війну" Порошенка та Саакашвілі.