RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Мережу обурило вбивство червонокнижного сокола під Одесою: опубліковані фото

У мережі активно обговорюють новину про те, що біля с. Нерушай в Одеській області мисливці-браконьєри вбили червонокнижного сокола-балобана.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив Максим Гаврилюк.

"У червні 2017 ми наділи два передавачі на соколів-балобанів (Falco cherrug) в Одеській області для вивчення міграції цих рідкісних птахів. На це було витрачено тиждень сил в експедиції, чималу суму грошей і поламаний автомобіль. Але результат того вартий, думали ми" , - написав він.

За словами Гаврилюка, один птах на прізвисько Юра полетів на зиму у вирій в Республіку Чад. А сокіл Макс, якого застрелили мисливці, залишився на місці.

"Дуже важливо було дізнатися, де він проведе зиму. Вбито просто так, заради забави. Нісенітниця. Дикість. Кам'яний вік. Багато читав різних матеріалів на захист наших мисливців, для яких це висока культура. Не пишіть мені про це тут, краще виховуйте недоумків", - резюмував він.

"Немає слів", "Від браконьєрів тварин не рятує навіть Червона книга", "У кам'яному столітті люди вбивали, щоб вижити, а це просто виродки і тварі", "Блін. Як шкода. Який красень. У Чаді краще, ніж в Україні, на жаль", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одному з сіл Миколаївської області п'яний чоловік під час повернення з полювання пострілом з рушниці серйозно поранив 9-річну дівчинку.