RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Заході розповіли, чи позбавлять Україну безвізу через атаки влади на НАБУ

Французький політолог і публіцист Лоран Шамонтен вважає, що Україні не загрожує скасування безвізового режиму у зв'язку з конфліктом влади і НАБУ.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Це (скасування безвізового режиму - "Апостроф") перспектива далека і не дуже ймовірна. Думаю, якщо є проблеми з боротьбою з корупцією в Україні, будуть, звичайно, потім проблеми з МВФ або з Європейським банком реконструкції та розвитку. Безвізовий режим - це інша область. Думаю, в короткостроковій перспективі можливі лише санкції у фінансовій галузі", - розповів Шамонтен.

Незважаючи на це, зазначає політолог, Захід продовжить підтримувати дії НАБУ.

"Західні діячі активно підтримують боротьбу з корупцією і наполягають на тому, що необхідно підтримувати дії НАБУ і антикорупційну політику. Якщо Україна вживає заходів, які не дають НАБУ робити свою роботу, то, звичайно, для західних країн це неприпустимо", - заявив він.

Детальніше про українські реформи, Мінські домовленості і перспективу завершення війни на Донбасі читайте в інтерв'ю Лорана Шамонтена "Апострофу" Є сценарій, при якому війна на Донбасі закінчиться через кілька років.