RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У штабі АТО озвучили тривожний прогноз щодо підготовки бойовиками наступу на Донбасі

Вже у вівторок, 19 грудня, бойовики на Донбасі можуть перейти в активний наступ проти сил АТО по всій лінії зіткнення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, посилаючись на дані розвідки.

Свідчити про такі наміри бойовиків може заява Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації на лінії розмежування сторін (СЦКК).

"Зокрема, ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об'єктах Збройних Сил України, об'єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокаційних обстрілів в бік наших позицій і житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування", - сказано в повідомленні.

Також є інформація про те, що бойовики можуть влаштувати провокації з обстрілом своїх же позицій з великокаліберної артилерії, РСЗВ і танків, щоб згодом звинуватити в цьому українських військових і налаштувати місцеве населення проти них.

"Як правило агресор в основному активізує подібні провокації напередодні консультацій в "нормандському форматі" і засідання тристоронньої контактної групи в Мінську (20 грудня 2017 року), планових візитів представників ОБСЄ, Червоного хреста і ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародного співтовариства і безпідставного звинувачення в порушенні мінських угод", - також зазначили в штабі.

Також читайте на "Апострофі" матеріал з прогнозом щодо того, як буде розвиватися ситуація на Донбасі в наступному році: Війна на Донбасі: три сценарії на 2018 рік.