RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Нависла серйозна загроза: в Росії пояснили, чому Путін йде на поступки в питанні миротворців на Донбасі

Президент Російської Федерації Володимир Путін готовий йти на поступки в питанні миротворців на Донбасі, оскільки над ним і його оточенням нависла серйозна загроза - закон США про персональні санкції.

Про це сказав "Апострофу" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Так, під час спілкування з журналістами Путін заявив, що Кремль вже готовий пустити миротворців ООН на всю територію Донбасу, в тому числі, підконтрольну бойовикам. Раніше ж глава Кремля був проти появи миротворців на територіях, контрольованих терористами.

"До 2 лютого Конгресу повинен бути наданий список вищого керівництва РФ, людей, близьких до Путіна, і перш за все, Путіна, чиї активи оцінюються в 1 трильйон доларів, награбованих в Росії. Ці активи зосереджені на рахунках російських керівників у США. Ми розуміємо, що там немає активів, зареєстрованих на ім'я Путіна. Але відомі всі ці Ролдугіни, його фронтмени, які зберігають його гроші", - зазначив Піонтковський.

Він підкреслив, що це дуже серйозна загроза не тільки для Путіна, а й для всієї російської верхівки.

"Тому Путін і йде на різноманітні маневри, щоб, в чомусь поступившись, не віддати найголовнішого, яке він не віддасть до кінця свого політичного життя - можливості контролювати Україну і блокувати шлях її європейського розвитку", - уточнив експерт.

Піонтковський додав, що багато хто з російської верхівки був би щасливий, якби їм вдалася така комбінація: здати Донбас, але отримати легітимацію всієї світової спільноти на Крим.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Кремлі є мрія щодо Криму і Донбасу, над Путіним нависла серйозна загроза - Андрій Піонтковський".